Radio Öresund

Radio Öresund var en närradiostation i Helsingborg under perioden 1983–94. Dessförinnan, åren 1978–83, fungerade man som en piratradio. Kanalens radiofrekvens var 99,2 MHz.

Radio Öresund startade med så kallade ”mobila” sändningar i början av 70-talet och gick sedan vidare med mer legitima via Helsingborgs närradio.

Nedläggningen av Radio Öresund var ett direkt resultat av att man ej fick koncession för att sända privat lokalradio. Radio Öresund var länge med i budgivningen om ett sändningstillstånd, men de två som var till salu i Helsingborg gick som bekant till Z-Radio (numera Rixfm) och Radio Stella (nu Mixmegapol). Konkurrensen från två dygnet runt-sändande musikkanaler blev dödsstöten för Radio Öresund, och man sände för sista gången hösten 1994.

För att betala skulderna såldes det stora skivarkivet.

Radio Öresund & Framtiden

Drömmen och ambitionen är att i någon form kunna ge Helsingborgarna och Nordvästra Skåne en egen radiostation igen, troligtvis online radio på nätet.

Vi jobbar på att förverkliga detta och som vanligt är det tid och pengar som saknas. Men vi är envisa och är enade i vår ambition. Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda.